✔️ Forankringsgrunder – god forberedelse til malerarbejdet

Når du skal i gang med malerarbejde, gør du dig med stor sandsynlighed en række overvejelser i løbet af forberedelsen. En god forberedelse er nemlig et godt udgangspunkt for at få et flot resultat, og her kan forankringsgrunder være rigtig godt at tage i brug. Men ved du overhovedet, hvad forankringsgrunder er? Hvis ikke, så er du formentlig ikke den eneste. Derfor har vi her på siden samlet en række informationer, der kan gøre dig lidt klogere på, hvorfor det kan være en stor hjælp for dig i dit malerarbejde.

Hvad er forankringsgrunder?

Forankringsgrunder kan være med til at skabe et mere jævnt maleresultat. Det er nemlig en grundmaling, der forsegler og styrker overfladen, inden der kommer maling på. Med en god forankringsgrunder har du derfor et rigtig godt fundament for det efterfølgende malerarbejde, og generelt sætter malingen sig bare bedre ved brugen af en grunder, så du i sidste ende får et flottere og mere holdbart resultat. Overordnet set er der følgende fordele ved at anvende

forankringsgrunder:

  • Undgå, at støv binder sig til væggene
  • Grunderen tørrer hurtigt
  • Kan anvendes på mange typer af overflader
  • Mulighed for mindre brug af maling

Ved brug af denne type grunder kan du altså sørge for, at malingen sætter dig bedre, da grunderen binder støvet. Selvom du er opmærksom på at holde dine vægge rene og pæne, vil der som oftest altid befinde sig fint støv på overfladen. Støvet er ikke til at se, men når malingen påføres, vil farven have svært ved at hæfte sig ordentligt til væggen. Dette undgår du, hvis du forbereder væggen med forankringsgrunder.

Forankringsgrunder hvorfor

Hvor kan forankringsgrunder anvendes?

Når du vælger at bruge en grunder på væggen, skal du ikke være bekymret for, at det forlænger arbejdsprocessen ret meget. Når du anvender forankringsgrunder, skal det kun sidde på i nogle få timer, inden du kan begynde at male din bolig. Hvis du vil have et særligt jævnt og holdbart resultat, kan du med fordel påsætte vægbeklædning, når du er færdig med at grunde. Det forlænger ikke det samlede tidsbrug i en sådan grad, at det ikke er investeringen værd i forhold til at få en flot, solid væg. Du kan som udgangspunkt anvende forankringsgrunder på en lang række forskellige typer af overflader både inden- og udendørs. Du kan eksempelvis anvende grunderen på diverse puds- og gipsplader og andre spartlede områder. Når du vælger en grunder, bør du altid tage højde for overfladetypen og væggens generelle tilstand, så du får det produkt, der passer til dit behov.

 

Få tilbud på MALERARBEJDE  i lejlighed, hus eller værelset

Hvor nyttigt var dette indlæg?

Klik på antal stjerner for at bedømme den:

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antallet af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.