Vådrumsmaling – guide til det bedste resultat

Som udgangspunkt er det ikke noget problem, når væggene i hjemmet skal males. Når du blot har de rigtige produkter og gør et godt forarbejde, er der god sandsynlighed for, at du får et flot resultat. Når du skal male i et vådrum, er der nogle forhold, som du skal være opmærksom på. Derfor har vi her på siden samlet en række punkter, som gør dig klogere på, hvad vådrumsmaling er, og hvordan det bedst anvendes.

Hvad er vådrumsmaling?

Et vådrum kræver særlig opmærksomhed i forbindelse med malerarbejde. Vådrum, for eksempel badeværelset, kræver nemlig en speciel maling. Da rummet er mere udsat for vand og fugt, skal malingen håndteres anderledes, så det beskytter rummets overflader. Her er vådrumsmaling særlig anvendelig, da det er maling, der netop kan tåle at komme i kontakt med vand og fugt. Overfladen på malingen er vandafvisende, og det har en hærdende effekt. Derudover er malingen let at rengøre, da den blandt andet indeholder akryl og polyuretan. Badeværelset er også typisk udsat for mere slid end andre rum i hjemmet, da det er udsat for mere vand. Derfor er malingen til vådrum sammensat på en måde, så den har en større holdbarhed sammenlignet med almindelig maling. Med vådrumsmaling bliver det nemmere at holde badeværelsesvæggene rene, og du undgår, at vand trænger ind i underlaget. På den måde får du et badeværelse, hvor der ikke kommer skimmel og mug, der er sundhedsskadeligt.

Hvor kan man anvende maling til vådrum?

Som sagt er badeværelset typisk det rum i hjemmet, hvor det vil være en god idé at anvende vådrumsmaling. Det er uden tvivl det sted, hvor lofter og vægge udsættes mest for fugt, for eksempel ved brusekabine, håndvask og toilet. Vådrumsmaling er dog ikke kun ideel til maling af badeværelser: Faktisk kan du med god grund anvende denne type maling på overflader i andre rum, som trænger til ekstra god beskyttelse mod vand og fugt. Et andet vådrum i hjemmet er køkkenet eller bryggerset, hvor der også bruges vand. Da vådrumsmaling er nem at rengøre, kan du blandt andet anvende den omkring vasken eller komfuret i køkkenet, hvor der løbende kan være behov for at fjerne skidt og snavs. I forhold til valg af maling behøver det ene ikke nødvendigvis at udelukke det andet. Du kan eksempelvis sagtens bruge vådrumsmaling til områder, der er udsat for vand, mens andre vægge uden problemer kan males med almindelig maling.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er den ideelle løsning for dig i forbindelse med at skulle male køkken eller badeværelse, kan du altid få råd og vejledning hos et professionel maler. Her kan du blandt andet bliver klogere på, hvordan maling af et enkelt værelse fungerer, ligesom du kan finde inspiration til dit næste malerprojekt. Når det gælder maling, er det i virkeligheden kun din fantasi, der sætter grænsen. Du skal bare have styr på, hvad du bør være opmærksom på, når du
maler i det enkelte rum.

Få tilbud på malerarbejde i din bolig