Profilbrædder – guide til indendørs maling

Når de fleste kaster sig ud i at få malet, er det nok typisk væggene i stuen eller et andet rum i hjemmet, som bliver frisket op med en ny, flot farve. Er det lofterne, som står for skud, er det som udgangspunkt en opgave, du også sagtens selv kan klare. Hvis opgaven udføres korrekt, kan du se frem til et flot resultat, der er med til at påvirke hele indtrykket af din bolig. Læs med her på siden, hvor vi har samlet et par gode råd til, hvordan du selv kan foretage maling af et profilbræddeloft.

Sådan kommer du i gang med maling af dine profilbrædder

At male et loft med profilbrædder er som sagt en forholdsvis nem opgave, som du selv kan varetage. Alligevel kan det være god idé med en let vejledning, så du får et tilfredsstillende resultat.

  1. Dæk gulv og møbler: Inden du går i gang med det helt store arbejde, bør du komme afdækningsplast på gulve og møbler, så du undgår, at de bliver ramt malingpletter. Hvis du har mulighed for det, er det kan klart en fordel, hvis du kan tømme rummet helt. Herved kan du være helt på den sikre side, så dine ting ikke bliver snavsede.
  2. Vask brædderne med grundrens: Det er vigtigt med den rette forberedelse for at få et flot resultat. Derfor er det en god idé at vaske træet grundigt med en svamp og et effektivt rensemiddel. Når du renser brædderne, undgår du at komme til at male oven i gammelt  skidt, som kan have samlet sig i træet. Hvordan får jeg maling på profilbrædder indendørs til at holde længere? Hvis du vil have en maling, der sidder flot i mange år, skal du bruge god tid på forberedelsen. Når du har renset træet, kan du med fordel følge vores næste råd:
  3. Brug grundmaling på brædderne: Hvis du vil have malingen til at hæfte sig bedre – og dermed få et flot og mere holdbart resultat – bør du anvende en god grundmaling. Det er vigtigt, at du starter med at male kanter og hjørner, inden du tager de helt store flader. Når du har grundet træet med en god maling, kan du gå i gang med det sidste punkt i malerprojektet.
  4. Mal loftet – gerne to gange: Når grundmalingen er tør, kan du gå i gang med slutmalingen. Du kan med al sandsynlighed regne med, at du skal male dine profilbrædder to gange, hvis du vil være helt sikker på, at malingen dækker optimalt. Sørg for, at malingen når at tørre ordentligt (10-12 timer), så du ikke får et ujævnt resultat.

Hvis du vil gøre arbejdet nemmere for dig selv, kan du med fordel anvende en teleskopstang, der gør det mere komfortabelt for dig at male i højden. Vil du supplere dit arbejde med istandsættelse af loftet med også at male væggene, kan du læse mere om malingen af et rum ved at klikke her. Her kan du blandt andet finde ud af, hvordan du hurtigt og nemt kan give et helt nyt look til eksempelvis soveværelset, stuen eller køkkenet ved blot at tilføre en ny farve på væggene.

Pofilbrædde

Få tilbud på ludbehandling af dit lofter i hus eller værelset

 

Malerarbejde  (vægge, loft)

Se priser på maling af lejlighed, hus, værelser

Renovering  (spartling, filt)

Se priser på fuldspartling, filt-arbejde og male

    Microcement  &  Kabe     

Pris på påføring af microcement, kabe, conteco

Alt  andet  malerarbejdet   

Sprøjtemaling, gulvbehandling, udvendigt træværk