Skal du male badeværelse? Få gode råd til det bedste resultat

Trænger badeværelset til et nyt look, kan du med fordel læse med her, hvis du vil have inspiration til, hvordan du kommer sikkert i mål i malerprojektet. Badeværelset er nemlig et helt særligt rum, der på mange måder skiller sig ud fra hjemmets andre rum. Derfor skal der også tages lidt specielle hensyn, hvis du vil have et badeværelse, som du kan få glæde af i rigtig mange år.

Sørg for god planlægning, når du skal male badeværelse

Hvis du har malet før, kan du sikkert nikke genkendende til, at der kan være en del overvejelser forbundet med et sætte et rum i stand. Når det kommer til badeværelset, er der en række ting, du skal være opmærksom på for at få mest ud af malerarbejdet. Badeværelset er naturligt udsat for mere vand og fugt end resten af hjemmet, og det skal der naturligvis tages højde for, når malingen skal på væggene. Udføres arbejdet ikke korrekt, risikerer du at skulle genopfriske malingen allerede
inden for det første år – og i værste fald bliver rummet ramt af skimmelvækst og fugtskader. Har du god erfaring med at renovere et badeværelse, kan du som udgangspunkt foretaget malerarbejdet selv. Er du i tvivl om, hvor du overhovedet skal starte, kan du med fordel kontakte et professionelt malerfirma. Med en erfaren maler kan du være sikker på, at opgaven udføres korrekt, og du slipper for at bekymre dig om unødige vandskader. En maler kan ofte udføre arbejdet relativt billigt, og spørgsmålet er i virkeligheden også, om det ikke kan være en ret god investering.

Male badeværelse - Få gode råd til det bedste resultat

Undgå fugt ved at bruge den rette maling

Maling er ikke nødvendigvis bare maling. Der findes nemlig en lang række forskellige varianter, som er særligt egnet til det enkelte rum og dets materialer. Derfor skal du kigge efter en særlig vådrumsmaling, når du skal male badeværelse. Denne type maling beskytter nemlig langt bedre mod vand og fugt. Anvender du en ikke-vådrumsmaling, skal du være opmærksom på, at den kræver en høj glans, og at den i øvrigt kun kan anvendes på steder, der ikke er udsat for vand. Står du selv for malerarbejdet, bør i planlægningen af projektet klarlægge, hvor meget af badeværelset, der skal males. Der er nemlig forskel på, hvordan der skal males på forskellige områder af badeværelset. Det er vigtigt, at du skelner mellem de våde zoner (eksempelvis brusekabinen og håndvasken) og de resterende områder, der skal håndteres vidt forskelligt. Uanset om du skal male hele badeværelset eller enkeltområder, er det vigtigt med en god klargøring af overfladerne.

Husk god rengøring, inden du skal male badeværelse

Findes der noget bedre end malerarbejde, der er udført korrekt? Nej, vel? For når maling er påført, som det skal, er holdbarheden nemlig helt i top. Udgangspunktet for et godt udført arbejde ligger i den gode forberedelse. Særligt for vådrum er klargøringen af overfladerne, der skal males, vigtig i en sådan grad, at det kan have afgørende betydning for det endelige resultat. Hvis du eksempelvis skal male badeværelsesfliser, er det vigtigt med en god rengøring med grundrens og kalkfjerner, så malingen sidder bedre på materialet. Uanset om du selv går i gang med malerprojektet eller får hjælp af en professionel maler, er den gode forberedelse vigtig. Det kan tage tid at planlægge at male et badeværelse, men det uden tvivl hele arbejdet værd.

Få tilbud på maling af badeværlse i din lejlighed, hus eller værelser